Nové kolekce
Nové zážitky

S Adventure Menu si uvaříte i bez ohně a nádobí
26. 8. 2019
Jídlo Adventure Menu od české firmy si ohřejete také díky samoohřevným kapslím. Jak? Poradíme...
I když není čas ani prostor na vaření a nemáte se kde pořádně najíst, nemusíte odbývat své tělo těžko stravitelnými konzervami, polotovary či instantními jídly. Připravte si Advenutre Menu - poctivé domácí jídlo s dlouhodobou trvanlivostí a samoohřevnými systémem. Kvalitně se najíst tak můžete v kempu, na chatě, na vodě, v kanceláři, na cestách… Zkrátka kdekoli a kdykoli.
Jídlo bez konzervantů a bez chemie
Jídlo Adventure Menu je plnohodnotným ručně vařeným jídlem vyrobeným v České republice. Díky unikátní technologii sterilace je připraveno zcela bez konzervantů, obávaných „éček“ a jiných chemických přísad. Je tedy 100% přírodní, přesto zaručuje až tříletou trvanlivost.
Sterilované jídlo si uchovává svou přirozenou chuť, vůni a vzhled společně s nutričními hodnotami a extrémní trvanlivostí. Jídlo je v takzvaném tekutém stavu, není dehydrované, není instantní, je připravené k okamžité konzumaci.

Teplé jídlo kdekoli a kdykoli
Stačí jej ohřát. To je možné mnoha způsoby. Rovnou v hrnci nebo v kotlíku (cca 2 min.), ohříváním celého pytlíku v horké vodě (cca 10 min.) nebo unikátním systémem samoohřevu (cca 12 min.).
Při samoohřevu sáček s jídlem vložíte do speciálního ohřívacího vaku, tzv. Zipper-bagu, přidáte samoohřevnou kapsli a trochu vody. Samoohřevná kapsle je jednorázová a funguje na principu exotermické reakce mezi nehašeným vápnem a vodou. Ta vytvoří teplotu až 100°C a takto horká pára ohřeje jídlo i v extrémních podmínkách za 12 minut. Zipper-bag můžete používat znovu a znovu, kapsle je po použití zcela rozložitelná, tudíž jí můžete zakopat kdekoli v přírodě.

Čerstvé suroviny, žádné polotovary
Jídlo české značky Adventure Menu je vyráběno ručně, tradičními postupy z čerstvých surovin od lokálních farmářů a zemědělců. Žádné polotovary. Většina jídel je bezlepková, vyráběna z unikátní směsi kukuřičné a rýžové mouky. Na výběr jsou i bezlaktózová, či bezvaječná jídla.
Adventure Menu nabízí výběr z několika druhů velmi chutných a výživově hodnotných jídel z české, ale i světové kuchyně (například hovězí guláš s bramborem, vepřové s knedlíkem a zelím, jelení ragú s bramborovými špalíčky, pikantní kotlík s bulgurem, losos atd.)
Nechybí také jídla pro vegetariány např.: zeleninové rizoto a dokonce i pro vegany (tandoori quinoa). Součástí Adventure Menu jsou i samotná masa bez přílohy (krůtí na cibulce, vepřové na kmíně) a vysokokalorické snídaně (rýžový nákyp se švestkami, žemlovka s jablky a skořicí). Samostatnou kategorii pak tvoří sušená masa Jerky (hovězí a krůtí).
Sterilovaná nebo mrazem sušená jídla?
Adventure Menu nabízí oboje. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Sterilované jídlo
Je to vlastně "hotové jídlo" pouze zavařené a vy už ho jen ohřejete. Je to tzv. "meal, ready to eat" (MRE) cestovatelská strava. Nevýhodou je, že je celkem těžké (200-400 g). Proto ho vezmete tam, kde se nějaké to kilo ztratí. Buď jedete autem nebo si nesete jen jedno jídlo apod.
Výhodou je, že nepotřebujete pitnou vodu a v nouzi ho můžete sníst i studené. Nevýhodou je vyšší váha právě díky obsahu vody v jídle.
Mrazem sušené jídlo
Je to tradičně uvařené jídlo, které je mrazem (lyofilizací) zbavené vody. Tedy sušené. Při zalití vodou se rychle rehydruje do původního stavu. Je možné jej zalít studenou vodou a pak ohřát, nebo horkou vodou a počkat až se jídlo "dodělá".
Výhodou je lehká váha a nejmenší možný objem balíčků. Nevýhodou je nutnost pitné vody pro zalití.
Jak jídlo Adventure Menu vzniká?

Čtěte také